בישראל ישנם מעל ל-600 אלף עסקים בישראל ובכל שנה מספרם גדל, כאשר כמעט 100% מהם מהווים את העסקים הקטנים והבינוניים (עד כ-100 מועסקים). ההיקפים של מחזורי ההכנסות של העסקים הקטנים והבינוניים מהווה בסביבות 2/3 מסך המחזור הכספי במשק והיתרה נובעת מהעסקים הגדולים. כידוע לא קל להיות עצמאי בישראל, מקטן ועד גדול. בעל העסק נדרש להתמודד עם גיוס ספקים, לקוחות ועובדים, תשלום חשבונות והתנהלות מול הבנקים, לנהל את השיווק מהמכירות, תשלומים שוטפים לרשויות המס, טיפול במשכורות, ניתוח תזרים מזומנים, ביטוחים ועוד.
לכן על בעל העסק להחליט האם עדיף לו רואה חשבון או הנהלת חשבונות עצמאית –
ראשית נציין כי אין חובה חוקית למנות רואה חשבון לעסק פרטי, אך כל אדם בעל עסק עצמאי חייב לקבל החלטה האם לשלם לרואה חשבון או הנהלת חשבונות חיצונית או שמה לבצע את הנהלת החשבונות לבד. כמובן שלכל החלטה יתרונות וחסרונות משלה. ראשית הנהלת חשבונות עצמאית תחסוך לעסק שלכם לא פחות מאלפי שקלים בכל שנה מאחר לתשלום להנהלת חשבונות יתחיל ממאות שקלים בחודש ומעבר לכך, לכן מי שמנהל בעצמו את הנהלת החשבונות חוסך לא מעט כסף, וזהו יתרון קריטי להרבה עסקים בתחילת דרכם. מצד שני יש לזכור כי הנהלת חשבונות דורשת לא מעט ידע וזמן ואחריות לדיוק ולזמנים בדיווחים החודשיים לביטוח לאומי, מע"מ מס הכנסה ומערך ניכויים. יש לבצע מעקב מתמיד אחר ההכנסות וההוצאות של העסק, עריכת דוחות שנתיים דיונים מול הרשויות ועוד. עצמאי שמסוגל לנהל את האמור בעצמו יחסוך לא מעט בתשלום לאיש המקצוע.
לאיזה עסקים מתאים רואה חשבון?
אם לעסק שלכם מספר מועט של עסקאות בשנה/ בחודש בהחלט תוכלו לבצע זאת בעצמכם ובהצלחה ואם יש לכם היקף גדול של עסקאות ועבודה מול מספר ספקים ולקוחות ללא ספק כדאי להעזר באיש מקצוע מיומן כדי שיבצע את העבודה עבורכם ברמה גבוהה, מקצועית ואיכותית יותר. בנוסף תשלום של כמה מאות שקלים בחודש לרואה חשבון חיצוני יחסוך לא מעט "כאבי ראש", מתן מענה איכותי ומהיר לבעיות של העסק בתחום הפיננסי והמיסוי, ידווח עבורו לרשויות המס, יערו את הדוחות ועוד.
לסיכום, על כל בעל עסק להפעיל שיקול דעת של בחינת עלות מול תועלת ולהחליט האם שווה לו להשקיע בסיוע חיצוני מקצועי בתחום הנהלת החשבונות והגשת הדוחות ולשלם על כך, או שמה לקחת פרויקט את המשימה הזאת ולחסוך לא מעט כסף במהלך השנה.